Eerlijk, heb jij een vooroordeel?

25 april 2022

 

Heb jij een vooroordeel over recruitmentbureau ’s?

Eerlijk, heb jij een vooroordeel? Heb je al eens een ervaring gehad met een recruitmentbureau, bijvoorbeeld voor banen binnen bouw en vastgoed?

 

Wat nu als uit ons gesprek blijkt dat je bij negen bouw- en/of vastgoedbedrijven aan de slag kan in jouw gewenste functie. Uiteindelijk teken jij vol enthousiasme voor een baan uit onze portefeuillemap, die volledig buiten je netwerk, en zelfs een beetje uit je comfortzone ligt. Klopt het vooroordeel van jou dan nog?

 

De bouwsector gaat alsmaar sneller

De werkdruk ligt momenteel ontzettend hoog. Met hetzelfde werk moeten minder mensen nog steeds een goed resultaat leveren. In deze economie worden alle zeilen door iederen bijgezet. Medewerkers voelen dit maar al te goed. 

 

Wanneer we kandidaten vragen waarom ze na jaren loyaliteit toch ander werk zoeken, krijgen we dat ook terug als reden. Zij merken dat de bouw blijft veranderen: alles gaat sneller en de concurrentie wordt steeds maar heviger. Daarbij zijn verwachtingen hoger en verantwoordelijkheden groter. Voor de ene is dat geen probleem, maar de ander heeft daar moeite mee. Vooral jongeren hebben meer behoefte aan een goede balans tussen werk en privé. En de net afgestudeerde, zij hebben behoefte aan een fijne leeromgeving, maar krijgen haast geen kans meer om te leren.

 

Duurzame inzetbaarheid als het gras inderdaad groener is
Hierdoor voelen sommige bouwprofessionals zich niet meer op hun plek. Omdat we momenteel in zo een overspannen markt zitten, is de gedachte: ik wil deze baan niet meer. De markt is nu gunstig, ik heb de keuze. Het gras is soms ook net wat groener… Maar hoe zie ik door al de bomen het bos (lees: de ideale vacature) nog? Door de vaak jarenlange eravring en een uitgebreid netwerk hoef je niet zelf op zoek naar welke baan aansluit bij jouw wensen, maar kan een recruitmentbureau jouw ideale baan aandragen, of zelfs meerdere aan je voordragen! 

 

Werkgevers willen in de toekomst over voldoende gekwalificeerd personeel beschikken. Hoe houden zij hiervoor hun personeel gemotiveerd en vitaal? Werknemers zien in dat ze langer moeten doorwerken tot hun pensioen. Zij denken: hoe blijf ik gemotiveerd en energiek in mijn functie? Duurzame inzetbaarheid heeft daarmee veel aan belang gewonnen in onze branche.

 

Een duurzame match
De toegenomen belangstelling voor duurzame inzetbaarheid daagt ons iedere dag weer uit om de juiste matches te blijven maken. Immers, als de juiste mensen op de juiste plek zitten, is de motivatie hoger en verbetert de prestatie.

 

Hoe het gaat met de kandidaat uit bovenstaand voorbeeld? Hij is inmiddels een aantal maanden verder en is heel positief over zijn baan. Hij heeft zijn werkgeluk gevonden! Waar ‘weer zo’n bureau’ niet toe kan leiden… Daar helpt deze dynamische markt zeker aan mee! En nee, we komen niet aan jouw salaris. We helpen je wél bij de onderhandelingen.

 

Wil jij hierover een keer met ons gesprek gaan voor een baan in de bouw & vastgoed?

Je verliest er niets mee... De koffie staat voor je klaar!

Elke week de laatste vacatures in je mailbox

Laat niet meer zien
Meinselect B.V.