Bouwvak in zicht!

18 juli 2021

 Werkmodus uit, vakantiegevoel aan!

 

Vakantie is bedoeld om afstand van je werk te nemen en weer op te laden. Ken je dat gevoel dat je in je vakantie, pas na ongeveer een week echt een vakantiegevoel hebt? Dit komt vaak doordat je voor je vakantie nog een tandje bij moet zetten om alles af te krijgen en vooruit moet denken, en je in je vakantie eerst moet wennen aan ontspanning. Toch jammer van die eerste week vinden wij, vandaar dat we je tips geven voor een relaxte vakantie vanaf dag 1!

 

  1. Bereid je goed, en op tijd voor

Wanneer je vakantie eraan zit te komen, zorg dan dat je, als je op vakantie gaat, niet last minute nog van alles moet zoeken/kopen/voorbereiden. Zo voorkom je dat je eerst een paar dagen bij moet komen van alle hectiek net voor vertrek. Bovendien start de voorpret al veel eerder als je je hier al mee bezig houdt. Dus, wat kun je nu al doen, pakken en/of afstrepen van je checklist?

Als je niet op vakantie gaat, maak dan alvast een planning van dingen die je echt wil, zodat je eventuele voorbereidingen daarvoor af kunt strepen en aan het einde van je vakantie je zoveel mogelijk hebt gedaan van jouw wensenlijst!

In beide gevallen start de voorpret dan nu al, is dat even mooi meegenomen!

 

  1. Laat je werk los

Onderzoek uit 2019 wijst uit dat meer dan de helft van de werkenden het werk meeneemt op vakantie. Natuurlijk is het verleidelijk nu we 24/7 bereikbaar zijn en je geprogrammeerd bent vaak je mail te checken… Maar zo leuk is dat niet voor je partner, eventuele kinderen, en jezelf! Regel tijdig je werkoverdracht, overleg duidelijk met je eventuele vervanger en in kom je out-of-office boodschap na waarin staat dat je je werkmail niet leest!

 

  1. Doe waar jij zin in hebt

Je ontspant wanneer jij doet waar je zin in hebt, maar pas echt wanneer je niet naar je telefoon of tv zit te staren, en je hersenen worden verrast met nieuwe prikkels. Even uit de dagelijkse sleur en je omgeving zorgt voor nieuwe energie! Je kunt bijvoorbeeld een boek lezen om je door de inhoud mee te laten slepen, gaan wandelen in een nieuwe streek die een bekende je aanraadde, een nieuwe maaltijd of drankje uitproberen. Die serie kijk je een andere keer wel, of toch lekkerder na een actieve dag waarin je hebt afgestreept wat je al zo lang wilde doen!

 

  1. Wil niet te veel

Doe dus waar je zin in hebt, maar wil ook niet te veel, zodat je alsnog een soort van vakantiestressgevoel hebt. De verleiding is groot voor ‘bucket list-afstrepers’ om zoveel mogelijk te doen in zo’n kort mogelijke tijd, maar dit kan er natuurlijk voor zorgen dat je niet uitrust. Dus wanneer je een planning maakt, maak deze dan realistisch en met ruim geschatte tijd. En wanneer je je planning uitvoert, geniet dan vooral van het moment in plaats van bezig te zijn met je volgende activiteit. Je wilt immers ook uitrusten, toch?

 

  1. Vind de balans

Vakantie is naast het doen van leuke dingen ook een moment om de balans van je leven op te maken. Wat heb je bereikt, en hoe wil je de komende tijd gelukkiger worden? Welke rol speelt werkgeluk daarbij, en wat is werkgeluk voor jou eigenlijk? Stel jezelf eens vragen uit ons Boekie Werk gelukkiger in 3 stappen. Je voelt zelf of het tijd is om eventueel actie te ondernemen. Hopelijk ga je na je vakantie weer met veel zin aan de slag! 

Elke week de laatste vacatures in je mailbox

Laat niet meer zien
Meinselect B.V.